Νιόκι με κολοκύθα και δεντρολίβανο

Νιόκι με κολοκύθα και δεντρολίβανο

Υλικά

 

  • 2-3 Πατάτες
  • αλεύρι
  • 150γραμ. γραβιέρα
  • δεντρολίβανο
  • 750 γραμμ. κολοκύθα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους 2-3 εκ.
  • 1κρόκο αυγού
  • 1 κρεμμύδι
  • κρέμα βαλσάμικο με σύκο ΠΑΝ

 

 

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό και βράζουμε τις πατάτες. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την κολοκύθα, προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι και το δεντρολίβανο. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικο με σύκο ΠΑΝ και ανακατεύουμε.

Σουρώνουμε τις πατάτες και τις περνάμε από πρέσα λαχανικών. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ένα κρόκο, το αλεύρι και ζυμώνουμε.

Αλευρώνουμε μία καθαρή επιφάνεια και πλάθουμε τη ζύμη σε λεπτό μπαστούνι. Κόβουμε σε νιόκι και τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει.

Μόλις ανέβουν στην επιφάνεια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα κολοκύθας.

Ρίχνουμε την γραβιέρα τριμμένη και ανακατέβουμε. Στήνουμε πιάτο.