Νουντλς με λαχανικά, μοσχάρι και βαλσάμικο ξύδι

Νουντλς με λαχανικά, μοσχάρι και βαλσάμικο ξύδι

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 πακέτο νουντλς αυγού
  • 1 κτς ελαιόλαδο
  • 400γρ μοσχάρι νουά, φέτες πάχους 2εκ.
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μικρά καρότα
  • 1 μικρό μπρόκολο
  • 1 κούπα λάχανο κόκκινο
  • 1 κούπα λάχανο λευκό
  • Καβουρδισμένο λευκό σουσάμι

Σάλτσα για νουντλς με Bαλσαμικό ξίδι ΠΑΝ:

  • 3-4 εκατοστά τριμμένο ginger
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κτσ σόγια
  • 3 κτσ ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κτσ μέλι
  • 1 τμχ φρέσκο κρεμμύδι

 

Εκτέλεση

Γεμίζουμε μέχρι την μέση, μια κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε να βράσει.

Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά, ώστε να είναι στο ίδιο μέγεθος όλα, σε μορφή μπουκιάς ή julienne (μακρόστενα δηλαδή, σε πάχος μολυβιού). Πρέπει να είναι στο ίδιο μέγεθος, ώστε να μαγειρευτούν ομοιόμορφα.

Τοποθετούμε τα υλικά στην σειρά που θα τα χρησιμοποιήσουμε.

Σε βαθύ τηγάνι, κατσαρόλα, ή γουόκ (το προτιμότερο), ζεσταίνουμε το λάδι (είναι έτοιμο, όταν μόλις αρχίσει να βγάζει ελάχιστο καπνό).

Βάζουμε το μοσχάρι και μαγειρεύουμε, φροντίζοντας να θωρακιστεί σε όλες τις πλευρές του. Μετά από 5’ αφαιρούμε από την φωτιά.

Στο ίδιο σκεύος, προσθέτουμε με την σειρά, το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα, το μπρόκολο και τα λάχανα.

Βράζουμε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σουρώνουμε τα νουντλς και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να μην λασπώσουν.

Τα λαχανικά θα κάνουν ένα κύκλο. Στην αρχή, θα τσιγαρίζονται, ύστερα θα απελευθερώσουν τα υγρά τους και μετά αυτά θα εξατμιστούν. Όταν γίνει αυτό, προσθέτουμε τα υλικά της σάλτσας. Ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα νουντλς, το μοσχάρι και το καβουρδισμένο σουσάμι.

Σερβίρουμε αμέσως.