Τσάτνει παντζαριού με Κόκκινο Ξίδι

Τσάτνει παντζαριού με Κόκκινο Ξίδι

Χρόνος προετοιμασίας:
15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:
15 λεπτά

Υλικά για 500 γρ.

500 γρ. παντζάρια φρέσκα, καθαρισμένα

4 κ.σ. Κόκκινο Ξίδι ΠΑΝ

20 γρ. τζίντζερ τριμμένο

1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο 

1 κλωναράκι θυμάρι φρέσκο ή 1 κ.γ. ξερό, τριμμένο

3 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.σ. βούτυρο

1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 σκελίδα σκόρδο

1 πρέζα γαρίφαλο

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 πιπερίτσα καυτερή, ψιλοκομμένη

300 ml ζωμό λαχανικών

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο να ζεσταθούν, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, σοτάρουμε για 2 λεπτά και  αφαιρούμε το σκόρδο. Προσθέτουμε το παντζάρι φέρνουμε μία βόλτα, σβήνουμε με το ξίδι και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε όλα τα  υπόλοιπα υλικά, εκτός της ζάχαρης, και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μελώσει το παντζάρι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.

Διατηρείται σε αεροστεγώς κλεισμένο βαζάκι στο ψυγείο, για 1 εβδομάδα.