Πράσινη σαλάτα με κολοκύθα, πιπεριές Φλωρίνης, φουντούκια, blue cheese και βινεγκρέτ με Μηλόξιδο

Πράσινη σαλάτα με κολοκύθα, πιπεριές Φλωρίνης, φουντούκια, blue cheese και βινεγκρέτ με Μηλόξιδο

Χρόνος προετοιμασίας:
15 λεπτά

Χρόνος ψύξης:
30 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα

2 σαλάτες γαλλικές

1 ραντίτσιο

1 iceberg  

1 ματσάκι άγρια ρόκα

200 γρ. ψίχα κολοκύθας, κομμένη σε μικρούς κύβους

1 κ.σ. βούτυρο

1 κ.σ. σπόρους γλυκάνισου

1 κ.σ. σουσάμι

1 πιπεριά Φλωρίνης, σε λεπτές ροδέλες

150 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα

120 γρ. blue cheese  

Για τη βινεγκρέτ

100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

30 ml μηλόξιδο ΠΑΝ

1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη

1 κ.σ. μέλι

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βινεγκρέτ: Χτυπάμε στο μπλέντερ ή σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια αρκετά πηχτή βινεγκρέτ.

Σαλάτα: Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, ρίχνουμε την κολοκύθα μαζί με τον γλυκάνισο και το σουσάμι και ανακατεύουμε να καβουρδιστούν σε χαμηλή φωτιά. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα φουντούκια, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. Σε ένα μεγάλο μπολ κόβουμε τα λαχανικά με το χέρι, αφού τα έχουμε πλύνει και στεγνώσει καλά. Κόβουμε σε λεπτές ροδέλες την πιπεριά, προσθέτουμε το μείγμα με την κολοκύθα, σπάμε το blue cheese και, λίγο πριν σερβίρουμε, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.