Σαλάτα με φακές, ψητό σολομό και Βαλσαμικό Ξίδι με Ρόδι

Σαλάτα με φακές, ψητό σολομό και Βαλσαμικό Ξίδι με Ρόδι

Χρόνος προετοιμασίας:
15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος:
25 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα

4 φέτες σολομό, 300 γρ. η καθεμιά

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

4 κ.σ. Βαλσαμικό Ξίδι με Ρόδι ΠΑΝ

Για τη σαλάτα

400 γρ. φακές ψιλές

1 κολοκυθάκι, σε λεπτές ροδέλες

1 καρότο, σε μικρά καρέ ή χοντροτριμμένο

1 πιπεριά φλωρίνης, σε ροδέλες

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο 

1 κ.γ. κύμινο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

6 κ.σ. Βαλσαμικό Ξίδι με Ρόδι

 

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τις φέτες σολομού σε ταψάκι με λαδόκολλα, αλατοπιπερώνουμε και τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200οC, για 20 λεπτά.

Βάζουμε τις φακές σε κατσαρόλα με κρύο νερό να πάρουν μία βράση και σουρώνουμε. Ανανεώνουμε το νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο.

Μόλις οι φακές μαλακώσουν, σουρώνουμε και αφήνουμε σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν χλιαρές. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε να ενωθούν οι γεύσεις και τις αφήνουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο, σκεπασμένες.

Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά στο ψήσιμο του σολομού, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, ραντίζουμε με το ξίδι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμα. Αφήνουμε 5 λεπτά εκτός φούρνου πριν σερβίρουμε με τη σαλάτα φακής.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK