Αρωματική Σαλάτα με φασόλια και Ντρέσινγκ

Αρωματική Σαλάτα με φασόλια και Ντρέσινγκ

Χρόνος προετοιμασίας:
10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:
40 λεπτά

Υλικά για 4-6 άτομα

Για το ντρέσινγκ

Για τη σαλάτα

  • Παξιμάδια ολικής άλεσης (αφράτα)
  • 250 γρ. βρασμένα φασόλια μαυρομάτικα
  • 45 γρ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 10 φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού (ψιλοκομμένο)
  • 10 φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου (ψιλοκομμένο)
  • 50 γρ. τοματίνια (κομμένα σε ροδέλες)
  • 30 γρ. φρέσκο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 100 γρ. ραπανάκια (κομμένα σε φέτες)
  • 50 γρ. σπανάκι baby

 

Εκτέλεση

Για το ντρέσινγκ

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε με σειρά, το ξύδι, την μουστάρδα, το μέλι και χτυπάμε πολύ καλά για περίπου 1 λεπτό.

Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας λίγο λίγο και σε συνεχόμενη ροή το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον κουρκουμά και τέλος διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι

Για τη σαλάτα

Σε μία μικρή κατσαρόλα με κρύο νερό, ρίχνουμε τα φασόλια και σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά (δεν χρειάζονται μούλιασμα). Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε μία μεγάλη σαλατιέρα, βάζουμε τα φασόλια, όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Σπάμε τα παξιμάδια σε μικρά κομματάκια, ρίχνουμε πιπέρι, όσο επιθυμούμε από το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.