Υλικά για 4-6 άτομα
Για το ντρέσινγκ
- 500 γρ. ελαιόλαδο
- 60 γρ. μέλι
- 40 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
- 150 γρ. βαλσάμικο Ξύδι με μέλι
- 10 γρ. κουρκουμά
- 2 γρ. πιπέρι
Για τη σαλάτα
- Παξιμάδια ολικής άλεσης (αφράτα)
- 250 γρ. βρασμένα φασόλια μαυρομάτικα
- 45 γρ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- 10 φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού (ψιλοκομμένο)
- 10 φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου (ψιλοκομμένο)
- 50 γρ. τοματίνια (κομμένα σε ροδέλες)
- 30 γρ. φρέσκο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 100 γρ. ραπανάκια (κομμένα σε φέτες)
- 50 γρ. σπανάκι baby
Εκτέλεση
Για το ντρέσινγκ
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε με σειρά, το ξύδι, την μουστάρδα, το μέλι και χτυπάμε πολύ καλά για περίπου 1 λεπτό.
Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας λίγο λίγο και σε συνεχόμενη ροή το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον κουρκουμά και τέλος διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι
Για τη σαλάτα
Σε μία μικρή κατσαρόλα με κρύο νερό, ρίχνουμε τα φασόλια και σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά (δεν χρειάζονται μούλιασμα). Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μία μεγάλη σαλατιέρα, βάζουμε τα φασόλια, όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Σπάμε τα παξιμάδια σε μικρά κομματάκια, ρίχνουμε πιπέρι, όσο επιθυμούμε από το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.