Πράσινη σαλάτα με αποξηραμένα σύκα και blue cheese

Πράσινη σαλάτα με αποξηραμένα σύκα και blue cheese

Χρόνος εκτέλεσης:
15 λεπτά

Υλικά για 2-4 άτομα

Για τη σαλάτα

  • 1 πράσινο μήλο
  • 1 αχλάδι
  • 2 κ.σ. Κρέμα Βαλσαμικό Ξίδι με Σύκο ΠΑΝ
  • 100 γρ. σύκα αποξηραμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. ντάκο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. ανάμικτη πράσινη σαλάτα
  • 250 γρ. blue cheese

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για τη σαλάτα

Κόβουμε το πράσινο μήλο και το αχλάδι σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Βάζουμε την κρέμα βαλσάμικου και ανακατεύουμε.

Κόβουμε τα σύκα σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στο μπολ.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον ντάκο σπασμένο σε κομμάτια, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε.

Βάζουμε την πράσινη σαλάτα, το blue cheese σε κομμάτια και ανακατεύουμε καλά.

 Για το σερβίρισμα

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.

Βάζουμε τους σπόρους του κύμινου και του κόλιανδρου, τα καρύδια και ανακατεύουμε.

Σβήνουμε με την κρέμα βαλσάμικου και αφήνουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν τα καρύδια.

Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Βάζουμε τα καραμελωμένα καρύδια πάνω στη σαλάτα, αρωματικά και σερβίρουμε.