Σολομός σοτέ με σάλτσα σύκο

Σολομός σοτέ με σάλτσα σύκο

Χρόνος εκτέλεσης:
15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος:
10 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα

  • 800 γρ. φιλέτα σολομού χωρίς δέρμα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 10 γρ. τζίντζερ
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 200 γρ. λευκό κρασί
  • 200 γρ. νερό
  • 150 γρ. αποξηραμένα σύκα
  • 100 γρ. Κρέμα Βαλσαμικό Ξίδι με Σύκο ΠΑΝ
  • 1 κ.σ. μέλι

Για το σερβίρισμα

  • ρύζι μπασμάτι
  • δεντρολίβανο

 

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να κάψει.

Βάζουμε στα φιλέτα του σολομού ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια των φιλέτων.

Μεταφέρουμε τα φιλέτα στο καυτό τηγάνι από την αντίθετη πλευρά του δέρματος. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά για να πάρει χρώμα.

Αφαιρούμε τον σολομό από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Τρίβουμε στον τρίφτη το τζίντζερ και το σκόρδο.

Πετάμε το λάδι που έβγαλε ο σολομός, καθαρίζουμε το τηγάνι και το μεταφέρουμε πάλι σε δυνατή φωτιά.

Βάζουμε το κρασί, το τζίντζερ, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, το νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση.

Κόβουμε τα σύκα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά.

Προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικο και αφήνουμε 2-3 λεπτά να δέσει η σάλτσα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μέλι, τον σολομό και αφήνουμε 2-3 λεπτά μέχρι να ψηθεί ο σολομός.

Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και δεντρολίβανο.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK