Burger κοτόπουλου με κατσικίσιο τυρί και Κρέμα Βαλσάμικο BBQ

Burger κοτόπουλου με κατσικίσιο τυρί και Κρέμα Βαλσάμικο BBQ

Χρόνος προετοιμασίας:
15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος:
30-35 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα

4 ψωμάκια για burger

Για τα μπιφτέκια

800 γρ. κιμά κοτόπουλου

1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ

100 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένη και στυμμένο

1 αυγό

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

6 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

1 κ.σ. μουστάρδα

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

4 φέτες κατσικίσιο τυρί

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί

1 κλωναράκι θυμάρι

300 ml ζωμό κότας

4 κ.σ. Κρέμα Βαλσάμικο BBQ ΠΑΝ

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα 

άγρια ρόκα

μαγιονέζα

καραμελωμένα κρεμμύδια

Κρέμα Βαλσάμικο BBQ

 

Εκτέλεση

Μπιφτέκια: Ζυμώνουμε όλα τα υλικά (εκτός από το τυρί) μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά να σφίξει ο κιμάς. Πλάθουμε 4 μεγάλα μπιφτέκια. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190οC για 25 λεπτά, σε ταψί που έχουμε ντύσει με λαδόκολλα και την έχουμε λαδώσει. Μόλις περάσουν τα 25 λεπτά, προσθέτουμε πάνω σε κάθε μπιφτέκι 1 φέτα από κατσικίσιο τυρί και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα ή μέχρι να λιώσει.

Ψωμάκια: Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα περνάμε λίγο από τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο να ψηθούν ελαφρά.

Κρεμμύδια: Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε τα κρεμμύδια, αλατίζουμε και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά τα αφήνουμε για 10 λεπτά να μαλακώσουν με τα υγρά τους. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αφήνουμε να τσιγαριστούν ελαφρά για 2-3 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε  να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το θυμάρι, πιπέρι και τον ζωμό, αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να σωθούν  τα υγρά, προσθέτουμε την Κρέμα Βαλσάμικο BBQ, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε με τη θερμοκρασία τους να μελώσουν. 

Μπέργκερ: Βάζουμε λίγη μαγιονέζα στη βάση του ψωμιού, λίγη άγρια ρόκα, από πάνω το μπιφτέκι με το τυρί και τελειώνουμε με καραμελωμένα κρεμμύδια και έξτρα βαλσάμικο με γεύση BBQ. Σκεπάζουμε με τα ψωμάκια και σερβίρουμε.