Nuggets κοτόπουλου με γλυκόξινη σος ντομάτας

Nuggets κοτόπουλου με γλυκόξινη σος ντομάτας

Υλικά

  • 700 γρ στήθος κοτόπουλου
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 φλ γάλα
  • 2 κ.σ. Βαλσάμικο ξίδι με Ρόδι ΠΑΝ της οξοποιίας Ζαφειρόπουλος
  • 2 κ.σ. μπαχαρικό για κοτόπουλο
  • 3 φλ αλεύρι απλό
  • αλάτι και πιπέρι
  • σπορέλαιο για το τηγάνι

Για τη σως:

  • 2 ντομάτες στον τρίφτη
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/3 φλ Βαλσαμικό Ξίδι με Ρόδι ΠΑΝ της οξοποιίας Ζαφειρόπουλος
  • λίγη καυτερή πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες και το βάζουμε σε ένα μπολ με το ξινόγαλο, το ξύδι, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να σταθεί για 2-3 ώρες η ακόμα καλύτερα όλο το βράδυ.

Την επόμενη βουτάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο αλεύρι και τηγανίζουμε σε σπορέλαιο για 12- 15 περίπου λεπτά.

Βράζουμε τις τριμμένες ντομάτες σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τον πελτέ, το αλατοπίπερο, το ξίδι, τη ζάχαρη και την πάπρικα. Μόλις

δέσει η σάλτσα τη ρίχνουμε πάνω από τα nuggets και ανακατεύουμε καλά.