Ρολάκια κοτόπουλο με πέστο

Ρολάκια κοτόπουλο με πέστο

Χρόνος εκτέλεσης:
20 λεπτά

Χρόνος ψησίματος:
25 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. φύλλα βασιλικού
  • 1 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. αμύγδαλα χωρίς φλούδα, καβουρδισμένα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 30 γρ. Βαλσαμικό Ξίδι με Μέλι ΠΑΝ
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Για το κοτόπουλο

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τα λαχανικά

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα βασιλικού
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Για το πέστο

Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο χοντροκομμένο, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο και ο βασιλικός.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το ξύσμα από το λεμόνι, το βαλσάμικο και χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθούν τα αμύγδαλα.

Τέλος, προσθέτουμε την παρμεζάνα και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα ίσα ίσα να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Για το κοτόπουλο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

Με ένα μαχαίρι, κόβουμε τα φιλέτα εγκάρσια και τα ανοίγουμε. Δεν τα κόβουμε από τη μία άκρη στην άλλη.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και απλώνουμε τη σάλτσα σε όλη την επιφάνειά τους.

Κλείνουμε τα φιλέτα και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και μεταφέρουμε σε ένα ταψί.

Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Για τα λαχανικά

Τοποθετούμε μία γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά.

Κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια, το κολοκύθι σε πλάγιες φέτες και τη μελιτζάνα σε πλάγιες λεπτές φέτες.

Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ και βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, το βαλσάμικο και ανακατεύουμε.

Βάζουμε σε δόσεις στην καυτή γκριλιέρα για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθούν.

Σερβίρουμε τα φιλέτα κοτόπουλο με τα ψητά λαχανικά, φύλλα βασιλικού, πιπέρι και ελαιόλαδο.