Κοτόπουλο του κυνηγού

Κοτόπουλο του κυνηγού

Χρόνος εκτέλεσης:
20 λεπτά

Χρόνος ψησίματος:
1 ώρα + 30 λεπτά

Υλικά για 6-8 άτομα

Για το κοτόπουλο

  • 1 κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. νοστιμιά

Για τη σάλτσα

  • τη ράχη από το κοτόπουλο
  • 250 γρ. λευκό κρασί
  • 250 γρ. νερό
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. ξερό εστραγκόν
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 300 γρ. μανιτάρια champignon
  • 4- 5 κ.σ. Κρέμα Βαλσαμικό Ξίδι ΠΑΝ
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. νοστιμιά
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 3 κ.σ. νερό

Για το σερβίρισμα

  • πουρέ γλυκοπατάτας
  • μέλι
  • μυρωδικά

 

Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Αφαιρούμε τη ράχη από το κοτόπουλο, κόβωντας με ένα μαχαίρι από τη μία άκρη μέχρι την άλλη και από τις δύο πλευρές. Την αφήνουμε στην άκρη για τη σάλτσα.

Προσθέτουμε ελαιόλαδο, νοστιμιά και μαρινάρουμε.

Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα τάψι πάνω σε σχάρα και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά.

Για τη σάλτσα

Αφαιρούμε την πέτσα από τη ράχη του κοτόπουλου. Την κόβουμε σε μικρά κομμάτια και μεταφέρουμε σε μία κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το κρασί, το νερό και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε.

Βάζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το εστραγκόν, το θυμάρι, τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες και ψήνουμε για 8 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμο σβήνουμε με κρέμα βαλσάμικο. Προσθέτουμε το μέλι και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για να δέσουν η σάλτσα.

Σουρώνουμε τον ζωμό από την κατσαρόλα μέσα στο τηγάνι.

Προσθέτουμε τη νοστιμιά, πιπέρι, το κορν φλάουρ διαλυμένο σε νερό και ανακατεύουμε.

Για το σερβίρισμα

Αφαιρούμε το κοτόπουλο από τον φούρνο και το κόβουμε σε κομμάτια.

Σερβίρουμε με τη σάλτσα, πουρέ γλυκοπατάτας, μέλι και μυρωδικά.