Μανιτάρια με κρασί, σκόρδο και Βαλσαμικό Ξίδι

Μανιτάρια με κρασί, σκόρδο και Βαλσαμικό Ξίδι

Χρόνος προετοιμασίας:
10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:
15 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν μικρά

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

100 ml λευκό ξηρό κρασί

1 πιπεριά καυτερή, ψιλοκομμένη

1 κλωναράκι θυμάρι

3 κ.σ. Bαλσαμικό Ξίδι ΠΑΝ

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

Εκτέλεση

Με ένα πανάκι σκουπίζουμε τα μανιτάρια να καθαρίσουν και τα κόβουμε στα τέσσερα. Έχουμε βάλει ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί καλά  και ρίχνουμε τα μανιτάρια χωρίς καμία λιπαρή ουσία. Τα σοτάρουμε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο και ανακατεύουμε ώστε να λαδωθούν καλά, για  λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε όλα τα  υπόλοιπα υλικά εκτός από το Βαλσαμικό Ξίδι και τον μαϊντανό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 10 λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά. Προσθέτουμε το Βαλσαμικό Ξίδι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε .