Μοσχαράκι γάστρας με πατάτες, ξερά φρούτα και Βαλσαμικό Ξίδι με Μέλι

Μοσχαράκι γάστρας με πατάτες, ξερά φρούτα και Βαλσαμικό Ξίδι με Μέλι

Χρόνος ποροετοιμασίας:
20 λεπτά

Χρόνος ψησίματος:
2 ώρες + 15 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό μοσχαράκι σε μερίδες (χτένι)

3 κ.σ. αλεύρι

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

θυμάρι

3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κ.σ. βούτυρο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

100 ml λευκό ξηρό κρασί

300 ml ζωμό λαχανικών

500 γρ. baby πατάτες με τη φλούδα

8 δαμάσκηνα

10 βερίκοκα

8 σύκα  αποξηραμένα

6 κ.σ.  Βαλσαμικό Ξίδι με Μέλι ΠΑΝ

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Το αλατοπιπερώνουμε καλά και πασπαλίζουμε το θυμάρι και το αλεύρι.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο να ζεσταθούν καλά, τινάζουμε το κρέας να φύγει ή περίσσια αλευριού και βάζουμε τα κομμάτια κρέατος λίγα λίγα να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Μεταφέρουμε το κρέας σε μία γάστρα.

Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο να γυαλίσουν για 2 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε για 10 λεπτά, να σιγομαγειρευτεί το κρεμμύδι και να μελώσει. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στη γάστρα. Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες στη μέση και αλατοπιπερωμένες. Ανακινούμε τη γάστρα να ανακατευτούν καλά και κλείνουμε με το καπάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C για 2 ώρες.

Σε ένα μπολ έχουμε βάλει τα αποξηραμένα φρούτα μαζί με το Βαλσαμικό Ξίδι με Μέλι ανακατεύουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά.

Στις 2 ώρες ανοίγουμε τη γάστρα, ελέγχουμε αν το κρέας έχει ψηθεί, αφαιρούμε το καπάκι, προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα μαζί με το Βαλσαμικό Ξίδι με Μέλι, ανακινούμε τη γάστρα για να ανακατευτούν καλά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμα χωρίς καπάκι .

Αφήνουμε για 10 λεπτά το φαγητό εκτός φούρνου πριν σερβίρουμε.

Tip : Για πιο πικάντικη γεύση προσθέτουμε στη γάστρα και 1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα πριν ψήσουμε.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK