Χοιρινό καρέ λεμονάτο

Χοιρινό καρέ λεμονάτο

Υλικά

  • 2,5 κιλά καρέ χοιρινό με κόκκαλο
  • 1/2 φλ Κρέμα λεμονιού ΠΑΝ
  • 1,5 κιλό πατάτες καθαρισμένες
  • 2 λεμόνια
  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

Πασπαλίζουμε το κρέας με το αλατοπίπερο και μπήγουμε τις σκελίδες σκόρδου κομμένες στη μέση, σε διαφορά σημεία. Αλείφουμε το κρέας με την κρέμα λεμονιού και αφήνουνε το κρέας να μαριναριστεί όλο το βράδυ η τουλάχιστον 1-2 ώρες.

Απλώνουμε σε μια μεγάλη γάστρα τις πατάτες και πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο. Βάζουμε από πάνω το κρέας. Ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο, στύβουμε τα λεμόνια, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και κλείνουμε τη γάστρα. Ψήνουμε στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 για 30 λεπτά και μετά στους 180 για 2,5 ώρες.