Χριστουγεννιάτικο χοιρινό με βυσσινάδα, κόκκινο κρασί και πουρέ

Χριστουγεννιάτικο χοιρινό με βυσσινάδα, κόκκινο κρασί και πουρέ

 

Υλικά

για το χοιρινό

  • 1 χοιρινός λαιμός περίπου 2,5 κιλά
  • 1 λίτρο βυσσινάδα
  • 1 φλ κόκκινο κρασί
  • 1/2 φλ κρέμα Βαλσάμικο ΠΑΝ
  • 2 φλ κράνμπερι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσσο
  • 1/2 φλ ξύδι
  • αλάτι και πιπέρι

για τον πουρέ

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 πακέτο κάστανα βρασμένα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 φλ γάλα
  • αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Αλατοπιπερώνουμε τον λαιμό και τον ροδίζουμε απ όλες τις πλευρές καλά σε μια κατσαρόλα με λίγο σπορέλαιο

Προσθέτουμε τη βυσσινάδα, την κρέμα βαλσάμικο, το κρασί, τα κράνμπερι, το ξίδι και τα λαχανικά και λίγο αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε το κρέας σκεπασμένο είτε στο μάτι σε χαμηλή φωτία για 2,5 ώρες είτε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, για 2 ώρες στους 190 βαθμούς. Αφού γίνει το φαγητό, σουρώνουμε τη σάλτσα.

Αφήνουμε το κρέας να σταθεί για 20 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα κάστανα μαζί με το βούτυρο και το γάλα. Πολτοποιούμε τα κάστανα με το ραβδομπλέντερ. Λιώνουμε τις πατάτες με το ειδικό εργαλείο και προσθέτουμε τα αλεσμένα κάστανα μέσα στις πατάτες. Ανακατεύουμε απαλά. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε το κρέας μαζί με τον πουρέ.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK