Ψαρονέφρι με βαλσαμικο σύκου και πουρέ κολοκύθας

Ψαρονέφρι με βαλσαμικο σύκου και πουρέ κολοκύθας

 

Υλικά

 

Για τον πουρέ

 

  • 1 κολοκύθα καθαρισμένη περίπου 2 κιλά
  • 3 πατάτες
  • 1 φλ γάλα
  • 1/2 φλ βούτυρο
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το ψαρονέφρι αλατοπιπερωμένο και κομμένο σε ροδέλες, σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές, για περίπου 10 λεπτά. Σβήνουμε με το πορτοκάλι. Προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικο με σύκο και αφήνουμε το φαγητό να βράσει 4-5 λεπτά.

Βράζουμε τις πατάτες καθαρισμένες σε μπόλικο νερό.

Ψήνουμε την κολοκύθα στον φούρνο ραντισμένη με λίγο ελαιόλαδο.

Αλευρώνουμε την κολοκύθα στο μπλέντερ. Πολτοποιούμε τις πατάτες με το σύρμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και τον πολτό κολοκύθας μέσα στις πατάτες. Ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε το κρέας μαζί με τον πουρέ.