Χοιρινά Spare Ribs (κορτεζινες) με γλάσο απο μαρμελάδα βερύκοκο και ξίδι βαλσάμικο με ρόδι παν

Χοιρινά Spare Ribs (κορτεζινες) με γλάσο απο μαρμελάδα βερύκοκο και ξίδι βαλσάμικο με ρόδι παν

Υλικά

  • 2 κιλά χοιρινές κορτεζίνες (spare ribs)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για το μείγμα μπαχαρικών (Rub)

  • 1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη
  • 1 κτσ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κτσ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κτσ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 2 κτγ. σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κτγ. πιπέρι
  • 1 κτγ. αλάτι

Για το Γλάσο

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το μείγμα μπαχαρικών.

Αφαιρούμε την μεμβράνη που βρίσκεται πάνω ακριβω από τα κόκκαλα.

Λαδώνουμε το κρέας με ελαιόλαδο πολύ καλά  και αλατίζουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα μπαχαρικών και πιέζουμε να κολλήσει και να δημιουργηθεί ένα στρώμα.

Τυλίγουμε το κρέας με κίτρινη πλαστική μεμβράνη ( η μόνη που μπορεί να αντέξει σε υψηλή θερμοκρασία στον φούρνο) πάρα πολύ καλά και στην συνέχεια με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο ιδανικά για 24 ώρες. Το λιγότερο που μπορούμε να το αφήσουμε είναι 4 ώρες.

Ψήνουμε μαζί με το αλουμινόχαρτο και την μεμβράνη ακριβώς όπως το αποθηκεύσαμε στο ψυγείο, στους 120 βαθμούς στον αέρα για 3 ώρες. Το αφαιρούμε απο το φούρνο και το αφήνουμε για 20´χωρίς να ανοίξουμε το αλουμινόχαρτο για να πέσει η θερμοκρασία του.

Ρυθμίζουμε το φούρνο στο γκριλ ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και την μεμβράνη και στραγγίζουμε από τα ζουμιά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά την μαρμελάδα με το βαλσάμικο ξύδι και με ένα πινέλο πασαλείφουμε καλά το κρέας και το τοποθετούμε σε μια σχάρα στο μέσον του φούρνου. Μόλις αρχίσει να καραμελώνει η εξωτερική επιφάνεια του κρέατος επαναλαμβάνουλε την διαδικασία με το πινέλο. Γυρίζουμε το κρέας από την αντίθετη πλευρά και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία. (ιδανικά περνάμε με το πινέλο 3-4 φορές από την κάθε πλευρά). Είναι έτοιμο όταν έχει πάρει ένα ωραίο καραμελλωμένο χρώμα περιμετρικά.