Μπιφτέκια Γεμιστά με Potatoes Wedges και κρέμα λεμονιου

Μπιφτέκια Γεμιστά με Potatoes Wedges και κρέμα λεμονιου

Υλικά για 4 άτομα

  • 700 γρ. βοδινό κιμά λάπα
  • 300 γρ. χοιρινό κιμά
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 150 γρ. ψωμί 2 ημερών (μουλιασμένο σε γάλα)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 1 αυγό
  • 2 κτσ. ελαιόλαδο
  • 2κτγ. σιναπόσπορος (σπασμένο)
  • 2κτγ. κόλιανδρο (σπασμένο)
  • 1 κτγ. πιπέρι
  • 200 γρ. Cheddar (κομμένο σε μικρά κυβάκια)
  • 200 γρ. Γραβιέρα (κομμένη σε μικρά κυβάκια)

Για τις Πατάτες 

  • 5 κιλό πατάτες
  • 5 κτσ. Κρέμα λεμόνι ΠΑΝ
  • 120 γρ./1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 100 γρ./1/2 κούπα παρμεζάνα (τριμμένη πολύ λεπτά)
  • 150 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κτγ. σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κτγ. αλάτι
  • 2 κτγ. πιπέρι
  • 3 κτγ. ρίγανη

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον βοδινό και τον χοιρινό κιμά, το ψωμί (το οποίο έχουμε στύψει πολύ καλά), το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το αυγό, το ελαιόλαδο το σιναπόσπορο, τον κόλιανδρο, το πιπέρι και το αλάτι. Πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.

Πλάθουμε ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε και ανοίγουμε κάθε μπιφτέκι πατώντας το με τα δάχτυλα στην παλάμη μας. Βάζουμε στο κέντρο από 2-3 κυβάκια τυρί (ανάλογα με το μέγεθος που τα έχουμε κόψει) και κλείνουμε τις άκρες έτσι ώστε το τυρί να καλυφθεί εντελώς και ο κιμάς να μην έχει ανοίγματα.

Ζεσταίνουμε 2 κτσ.  ελαιόλαδο σε ενα τηγάνι και όταν κάψει καλά τσιγαρίζουμε τα μπιφτέκια και απ τις δύο πλευρές μέχρι να δημιουργηθεί μία ωραία κρούστα. Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20 λεπτά.

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις κόβουμε με το φλούδι κυδωνάτες. Σε ένα μπολ με νερό και 2 κούπες περίπου παγάκια, ρίχνουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε για 1/2 ώρα. Τις αφαιρούμε και στεγνώνουμε πολύ καλά. (Δίνουμε μεγάλη προσοχή στο στέγνωμα τις πατάτας έτσι ώστε να μπορέσει να κολλήσει σωστάτο πανάρισμα)

Στο μούλτι αλέθουμε την φρυγανιά με τον μαϊντανό, την σκόνη σκόρδου, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη. Το αδειάζουμε σε ένα μικρό μπολ, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε στις πατάτες το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.Προσθέτουμε το μείγμα του παραναρίσματος και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθούν καλά. Απλώνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.