Σπετσοφάι με Πορτοκάλι και Πιλάφι

Σπετσοφάι με Πορτοκάλι και Πιλάφι

Υλικά για 4 άτομα

  • 500γρ. λουκάνικα χωριάτικα
  • 3 κτσ. ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 2 κρεμμύδια ξερά μεσαία
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κούπα κόκκινο κρασί
  • 1 κτσ. μέλι
  • 2 κτσ. Κρέμα βαλσάμικο ξύδι
  • 200γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 κτγ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ψητές
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1/2 κτγ. μπούκοβο
  • 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι κ πιπέρι
  • 500γρ. ρύζι σπυρωτό

 

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και το λουκάνικο σε ροδέλες.

Σε μία μεσαία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, σκόρδο, πιπεριές και το λουκάνικο και σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε το βαλσάμικο ξύδι, χυμό πορτοκάλι, σάλτσα ντομάτας, μέλι, θυμάρι, μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε 1/2 κούπα νερό και σιγοβράζουμε 20′ περίπου.

Τέλος προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, τις πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε φέτες και τον μαϊντανό και μαγειρεύουμε για ακόμα 5 λεπτά.