Μοσχαράκι κοκκινιστό με πράσινες ταλιατέλες

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πράσινες ταλιατέλες

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι (ποντίκι)
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 1/2 κιλό ντοματίνια ή 2 κονσέρβες πομοντόρια
  • 6 κ.σ. Κρέμα Βαλσαμικό Ξίδι ΠΑΝ της οδοποιίας Ζαφειρόπουλος
  • 1 ποτήρι ντοματοπολτός
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Για τα μακαρόνια:

  • 1 πακέτο πράσινες ταλιατέλες
  • 1,5 φλ παρμεζάνα
  • λίγο αλάτι

 

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε το μοσχαράκι από βραδύς με το μισό ξύδι και μπόλικο αλατοπίπερο. Βάζουμε το μοσχαράκι και το ροδίζουμε καλά σε μία φαρδιά κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο.

Βγάζουμε το κρέας σε ένα πιάτο και μέσα στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σκόρδο για 3-4 λεπτά. Βάζουμε στην κατσαρόλα το μοσχαράκι και προσθέτουμε τα ντοματίνια, τον πολτό ντομάτας, το αλατοπίπερο και 2 ποτήρια ζεστό νερό. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει περίπου 1,5 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Βράζουμε τις ταλιατέλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τις σουρώνουμε και τις βάζουμε στην κατσαρόλα με το κρέας. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε με την παρμεζάνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK