Μπριζόλες χοιρινές με σάλτσα μανιταριών και πολέντα

Μπριζόλες χοιρινές με σάλτσα μανιταριών και πολέντα

Υλικά

  • 4-5 μπριζόλες λαιμού χοιρινές
  • 6 κ.σ. βαλσάμικο ΠΑΝ της οξοποιίας Ζαφειρόπουλος
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

 

Για τη σάλτσα:

  • 1 πακέτο μανιτάρια
  • 2 κ.σ. Βαλσαμικό Ξίδι ΠΑΝ της οξοποιίας Ζαφειρόπουλος
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ.σκόρδο
  • 1 κύβος κοτόπουλου
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • αλάτι και πιπέρι

Για την πολέντα:

  • 2 φλ πολέντα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φλ παρμεζάνα

 

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις σοτάρουμε καλά σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο. Τις αλείφουμε με το ξύδι και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

Βράζουμε την πολέντα με 6 φλυτζανια νερό και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε πάνω από χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει αρκετά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα.

Σοτάρουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο βούτυρο. Προσθέτουμε το ξύδι, τον κύβο και 1 φλ νερό. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 4-5 λεπτά. Δένουμε τη σάλτσα με το κορν φλάουρ αραιωμένο σε 1/2 φλ νερό. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.