Χοιρινό κότσι με τραγανή πέτσα και πατάτες κρεμμυδάτες

Χοιρινό κότσι με τραγανή πέτσα και πατάτες κρεμμυδάτες

Χρόνος προετοιμασίας:
2 ώρες

Χρόνος ψησίματος:
2 ώρες + 15 λεπτά

Υλικά

  • 3 τεμ χοιρινό κότσι με κόκκαλο και δέρμα
  • 1/2 φλ κρέμα μπαλσάμικο ΠΑΝ της οξοποιίας Ζαφειρόπουλος
  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

Πασπαλίζουμε το κρέας με το αλάτι και μπήγουμε τις σκελίδες σκόρδου κομμένες στη μέση, σε διάφορα σημεία. Απλώνουμε το αλάτι να πάει παντού και αφήνουμε το κρέας να σταθεί όλο το βράδυ η τουλάχιστον 1-2 ώρες, σε ένα ταψί μέσα στο ψυγείο.

Την επομένη σκουπίζουμε καλά τα κότσια με χαρτί κουζίνας να φύγουν όλα τα υγρά. Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε το κρέας σε μία γάστρα. Ψήνουμε στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 για 15 λεπτά και μετά στους 180 για 2 ώρες.