Στήθος μοσχαρίσιο στιφάδο

Στήθος μοσχαρίσιο στιφάδο

Χρόνος προετοιμασίας:
5 λεπτά

Χρόνος ψησίματος:
60 λεπτά

Υλικά

  • 1 κομμάτι στήθος μόσχου, περίπου 1600 γρμ.
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. τοματοπελτές
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. Ξύδι ΠΑΝ της οξοποιίας Ζαφειρόπουλος
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 4-5 σπυριά μπαχάρι
  • 10 κόκκοι πιπέρι
  • αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρυσό χρώμα. Σβήνουμε με το ξύδι ΠΑΝ της οξοποιίας Ζαφειρόπουλος και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Αχνίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι για 5-6 λεπτά και προσθέτουμε το μοσχάρι. Συνεχίζουμε το άχνισμα για 7-8 λεπτά ακόμα και βάζουμε στην κατσαρόλα τρία ποτήρια ζεστό νερό και το αλατοπίπερο.

Σιγοβράζουμε για μια ώρα μέχρι να μαλακώσει λίγο το κρέας. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό, τη δάφνη, τα μπαχαρικά και λίγο ακόμα αλάτι.Βάζουμε στο φαγητό 1/2 ποτήρι ζεστό νερό και σιγοβράζουμε ακόμα 50 λεπτά.