Παγωτό με ξερά σύκα και Κρέμα Βαλσάμικο

Παγωτό με ξερά σύκα και Κρέμα Βαλσάμικο

Χρόνος προετοιμασίας:
10 λεπτά

Χρόνος ψύξης:
min 2 ώρες

Υλικά για 4 άτομα

12 σύκα αποξηραμένα

1 κ.σ. βούτυρο

4 κ.σ. Κρέμα Βαλσάμικο ΠΑΝ

1 πιπεριά καυτερή, ψιλοκομμένη

6 φύλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

400 γρ. παγωτό βανίλια

καρύδια χοντροκομμένα για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, ρίχνουμε τα σύκα, την πιπερίτσα και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτουμε την Κρέμα Βαλσάμικου, σβήνουμε τη φωτιά, αποσύρουμε το τηγάνι και προσθέτουμε τον βασιλικό. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε πάνω σε παγωτό βανίλια μαζί με χοντροσπασμένα καρύδια.