Cheesecake Λεμόνι

Cheesecake Λεμόνι

Χρόνος προετοιμασίας:
40 λεπτά

Χρόνος ψύξης:
3 ώρες

Υλικά για 8 άτομα 

Για τη βάση

200 γρ. μπισκότα γεμιστά, σοκολάτας

80 γρ. βούτυρο λιωμένο

100 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα

Για την κρέμα

400 γρ. τυρί σε κρέμα

300 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί

2 φύλλα ζελατίνας

4 κ.σ. γάλα ζεστό

8 κ.σ. Κρέμα Λεμονιού ΠΑΝ

2 κρόκους από βιολογικά αυγά

6 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Για τη διακόσμηση (προαιρετικά)

3 λεμόνια κομμένα σε λεπτές φέτες

1 φλιτζάνι ζάχαρη

2 φλιτζάνια νερό

χυμό από 1 λεμόνι

1 ξυλάκι κανέλα

 

Εκτέλεση

Λεμόνια: Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε για 2 λεπτά σε νερό που βράζει. Σουρώνουμε και επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία 3 φορές, αλλάζοντας το νερό, για να ξεπικρίσουν. Ετοιμάζουμε ένα ελαφρύ σιρόπι, βράζοντας για 10 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα και τον χυμό λεμονιού.

Μόλις τελειώσουμε με το βράσιμο ρίχνουμε τις φέτες στο σιρόπι και αφήνουμε εκτός φωτιάς για 1 ώρα. Στη συνέχεια μεταφέρουμε τις φέτες σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε να στεγνώσουν στον φούρνο για 2 ώρες, στους 80οC.

Όσες φέτες περισσέψουν, τις διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί με λαδόκολλα.

Βάση: Χτυπάμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα φουντούκια μέχρι να γίνουν τρίμματα. Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε σε φόρμα με ελαστικό έλασμα. Πιέζουμε καλά με τη ράχη ενός κουταλιού να ισιώσει το μπισκότο. Αφήνουμε την φόρμα στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει η βάση.

Κρέμα: Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό, να φουσκώσει και να μαλακώσει. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα τυριού, ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την χτυπημένη κρέμα, την Κρέμα Λεμονιού και τη ζελατίνα που έχουμε λιώσει στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν όλα μαζί.

Ρίχνουμε την κρέμα τυριού στη φόρμα με το μπισκότο, ισιώνουμε και αφήνουμε για 3 ώρες στο ψυγείο. Λίγο πριν σερβίρουμε, διακοσμούμε με τις φέτες λεμονιού που έχουμε ετοιμάσει και με λίγη Κρέμα Λεμονιού.