Ιστορία

Ιστορία

Η ΠΑΝ Ζαφειρόπουλος είναι ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς ξιδιού και συναφών προϊόντων στην Ελλάδα κατέχοντας σημαντικό μερίδιο στην ελληνική αγορά και ηγετικό μερίδιο.

Εδώ και μισό αιώνα περίπου, η ΠΑΝ Ζαφειρόπουλος παράγει, εμφιαλώνει και προσφέρει εκλεκτό ξίδι.

Η εταιρεία Οξοποιία Ζαφειρόπουλος δημιουργήθηκε το 1979.

Η σχέση όμως του ιδρυτή της, Παναγιώτη Ζαφειρόπουλου, με το ξίδι, πηγαίνει πολύ πιο πίσω στο χρόνο. Στα μέσα της δεκαετίας του ’50, ο Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, γοητεύεται από τη διαδικασία της μετατροπής του κρασιού σε ξίδι, όπως την μαθαίνει στο κελάρι του παππού του, ενώ αργότερα, ως ενήλικας πια, πειραματίζεται με την οξοποίηση σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Φτάνει λοιπόν η στιγμή, που αποφασίζει να κάνει το χόμπι του επάγγελμα, διδάσκεται την τέχνη από έναν παλιό, πολύ έμπειρο οξοποιό και εγκαθιστά την πρώτη μονάδα παραγωγής στο Παλαιό Φάληρο. Γρήγορα αποδεικνύεται πως αυτή η εγκατάσταση είναι πολύ μικρή για να καλύψει τη ζήτηση που διαρκώς μεγαλώνει.

Το 1983 η εταιρεία μεταφέρεται σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο Πικέρμι, στην καρδιά του Αττικού αμπελώνα. Ξεκινάει, έτσι, μια πορεία συνεχούς ανάπτυξης και εξέλιξης, που της χαρίζει σημαντικό μερίδιο στην αγορά του ξιδιού και των συναφών προϊόντων, ενώ κατέχει κυρίαρχη θέση σε πιο εξειδικευμένα προϊόντα, όπως το Βαλσαμικό ξίδι με μέλι και το Βαλσαμικό ξίδι με ρόδι.

Με ένα πλήρες και μεγάλο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο και ένα άριστα οργανωμένο δίκτυο πωλήσεων, τα προϊόντα της ΠΑΝ Ζαφειρόπουλος, έχουν παρουσία στις μεγαλύτερων αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα, καθώς σε περισσότερες από 25 χώρες στο εξωτερικό.